donderdag, 29. april 2010 - 16:59

Aanhouding voor brandstichting in telefoonwinkel

Den Bosch

De politie heeft donderdagmorgen een 20-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn ouderlijk huis. Hij wordt verdacht van brandstichting op dinsdagmorgen 27 april in een telefoonwinkel aan de Christiaan Huygensweg.

Om 03.15 uur kwam de melding binnen bij het Gemeenschappelijk Meldcentrum dat het inbraakalarm van de winkel zou afgaan. Kort daarna werd de brand gemeld. De hulpdiensten rukten direct uit. Bij het pand gekomen sloegen de vlammen uit de winkel.

De bewoners uit de 12 appartementen die recht boven de winkel lagen werden direct geëvacueerd. Vervolgens werden de overige bewoners van het appartementencomplex gealarmeerd en hebben ze allemaal het pand verlaten. Om 03.50 uur werd het sein brand meester gegeven. Er raakte niemand gewond en alle bewoners konden rond 05.15 uur weer terug naar huis. De telefoonwinkel raakte ernstig beschadigd. Ook de naastgelegen winkels liepen schade op.

Uit politieonderzoek kwam al snel naar voren dat er sprake was van brandstichting. De recherche startte hierop een onderzoek dat leidde naar de verdachte. Hij is inverzekering gesteld voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):