donderdag, 25. februari 2010 - 17:43

Aanhoudingen in onderzoek mishandeling

Beneden-Leeuwen

In een rechercheonderzoek naar de mishandeling van twee mannen op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen maandagavond 15 februari, dit was tijdens Carnaval, zijn woensdag drie verdachten aangehouden.

Een taxichauffeur, van 22 jaar uit Druten, kreeg rond 23.40 uur de melding om naar de Dorpsstraat in Wamel te gaan om daar een vijftal personen op te halen die naar Beneden-Leeuwen moesten. Onderweg werden drie van de vijf inzittenden, in Carnavalsoutfit, steeds agressiever en keerden zich tegen de chauffeur.

De 22-jarige werd meerdere keren, onder meer op zijn hoofd, geslagen. Ook een mobiel werd uit zijn hand geslagen. Twee andere personen die in de taxibus zaten probeerden in te grijpen en de drie mannen tot kalmte te manen. Die gingen echter waar mogelijk verder met de mishandeling van de taxichauffeur. Een 54-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen, een collega van de 22-jarige, kwam hen in die plaats ter hoogte van de Zandstraat tegemoet lopen. Op dat moment werd ook hij geslagen. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en kwamen agenten snel ter plekke.

Beide mannen deden aangifte van de mishandeling. De 22-jarige Drutenaar heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie startte een nader onderzoek op waarin diverse getuigen zijn gehoord. Woensdag (24 februari) hield de recherche drie verdachten aan. Het gaat om mannen uit Beneden-Leeuwen van 26, 26 en 41 jaar. Tijdens verhoor hebben alledrie bekennende verklaringen afgelegd.

Het politieonderzoek is vrijwel afgerond.
Provincie:
Tag(s):