woensdag, 26. mei 2010 - 14:10

Aanhoudingen na poging doodslag in Geffen

Geffen

De politie heeft woensdagmorgen twee 18-jarige mannen uit Berghem en Oss aangehouden in hun woningen. ‘Het duo is aangehouden voor poging tot gekwalificeerde doodslag en diefstal met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg hebbend’, meldt de politie woensdagmiddag.

Zondagavond 23 mei rond 21.30 uur werden twee mannen door een 41-jarige vrouw uit Oss en haar man betrapt op diefstal op het recreatieterrein aan de Geffense Plas. De mannen sloegen op de vlucht en reden met hun auto door de toegangspoort. De vrouw die bij de poort stond, werd aangereden en raakte zwaargewond. Ze ligt nog steeds in coma in een ziekenhuis in Tilburg, haar toestand is nog steeds zeer ernstig.

Doorzoekingen
Onder leiding van de Rechter-Commissaris zijn woensdagmorgen in de woningen van beide verdachten doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn vijf imitatie vuurwapens, computers, telefoons, kleding en andere voorwerpen in beslag genomen. De verdachten worden in verzekering gesteld. Het rechercheonderzoek richt zich verder ook naar de rol van personen die op andere wijze betrokken zijn bij dit delict.

Onderzoek
Zondagavond 23 mei kwam om 21.30 uur op het Gemeenschappelijk Meldcentrum (GMC) de melding van de aanrijding binnen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie startte direct een zoekactie om de betrokken auto te traceren.

Die werd rond 22.00 uur na een melding van een getuige gevonden op de Huisdaalsestraat in Macharen. Agenten troffen het voertuig daar aan, maar de inzittenden waren verdwenen. De moeder van de 18-jarige verdachte uit Berghem bleek de eigenaar van de auto te zijn. Zij deed bij de politie aangifte van diefstal van de auto eerder die avond in Oss.

Direct na het delict is vanuit de regio een gekwalificeerd team van diverse rechercheonderdelen op de zaak gezet die de afgelopen dagen buurtonderzoeken verricht hebben. Daarnaast zijn ook een groot aantal getuigen gehoord.
Provincie:
Tag(s):