maandag, 26. juli 2010 - 10:28

Aanhoudingen na steekincident Milan-festival

Den Haag

Bijna een jaar na dato heeft de politie Den Haag twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een ernstig steekincident na afloop van het Milan-festival in 2009. Een 23-jarige Hagenaar werd daarbij in zijn hals geraakt en overleefde ternauwernood.

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van vier vrienden die op zaterdag 1 augustus rond 23.30 uur het festivalterrein verlieten. Bij een snackbar aan de Vreeswijkstraat kregen zij het aan de stok met twee mannen. Tijdens de vechtpartij die volgde, werden drie van de vier vrienden neergestoken. Eén van hen liep daarbij een incomplete dwarsleasie op. Deze 23-jarige man verblijft nog altijd vier middagen per week in een revalidatiecentrum om te herstellen.

De recherche van Bureau Zuiderpark deed bijna een jaar lang onderzoek naar het steekincident. Daarbij werd geen middel onbenut gelaten. Via regionale en landelijke opsporingsprogramma’s werd meerdere malen de hulp van het publiek ingeroepen. Ook werden flyers verspreid en besteedden de lokale kranten aandacht aan de zaak. Dat leverde een aantal waardevolle (anonieme) tips op. Onder meer deze tips leidden ertoe dat de recherche op 20 juli een 29-jarige Hagenaar kon aanhouden. Een dag later volgde de aanhouding van de tweede verdachte, een eveneens 29-jarige Hagenaar.

De twee verdachten hebben inmiddels beiden hun betrokkenheid bij het steekincident toegegeven. De recherche verwacht met deze aanhoudingen de zaak te hebben opgelost.

De verdachten zijn vrijdag 23 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat van de eerst aangehouden 29-jarige verdachte de hechtenis met 14 dagen werd verlengd. De later aangehouden verdachte mag in vrijheid het verloop van de zaak afwachten.
Provincie:
Tag(s):