dinsdag, 13. april 2010 - 17:32

Aanhoudingen vanwege grootschalige belastingfraude met kassa’s

Almere

De FIOD heeft dinsdag twee verdachten aangehouden in een onderzoek van het Functioneel Parket naar belastingfraude. Een bedrijf uit Almere dat kassasystemen levert wordt ervan verdacht op grote schaal belastingfraude en valsheid in geschrift te faciliteren door kassasystemen te leveren waarin een ‘afroommodule’ aanwezig is.

Door middel van deze verborgen module kan de gebruiker van de kassa op een geavanceerde manier een deel van de gemaakte omzet afromen. Hierdoor wordt door de gebruiker vermoedelijk belasting ontdoken en wordt tevens valsheid in geschrifte gepleegd. Digitale experts van de FIOD zijn er in geslaagd om de werking van de verborgen module bloot te leggen waardoor de afgeroomde omzetten alsnog zichtbaar gemaakt kunnen worden.

De aangehouden verdachten zijn een 42-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Amersfoort. De man werkt bij de leverancier van de kassasystemen in Almere, de vrouw is de bedrijfsleidster van een horecabedrijf in Amersfoort dat van de afroommodule gebruik maakte.

De FIOD heeft onder andere doorzoekingen gedaan in woningen in Eerbeek en Huizen en in bedrijfspanden van de leverancier in Almere. Daarnaast zijn bedrijven van zijn klantenkring in onder andere Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Barendrecht, Bergen (N-H), Deurningen, Doetinchem en Vlissingen doorzocht. Daarbij is administratie in beslag genomen en zijn er digitale gegevens vastgelegd. Ook zijn drie kluizen, sieraden en € 50.000 in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):