maandag, 1. maart 2010 - 16:20

Aanhoudingen voor handel in verdovende middelen

Huizen

De afgelopen weken heeft de politie Gooi en Vechtstreek een onderzoek gedraaid naar de handel in verdovende middelen door minderjarigen. Begin februari kwam bij de jeugdagent van het wijkteam Huizen/Blaricum informatie binnen over de handel in softdrugs door een aantal jongeren.

Naar aanleiding van deze informatie werd een onderzoek gestart en zijn meerdere kopers van softdrugs gehoord. Hierdoor kon de groep stap voor stap in beeld worden gebracht. Gedurende het onderzoek werden vijf jongens uit Huizen van 13 (2x), 15 en 16 (2x) jaar oud aangehouden. Ook werd bij deze jongeren een huiszoeking gedaan. Daarbij zijn onder andere softdrugs en een stroomstootwapen inbeslaggenomen.

Een nader onderzoek naar hoe de jongeren aan de softdrugs kwamen, werd ingesteld. Dit leidde tot de aanhouding van een 40-jarige Huizer. In zijn woning werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en twee gestolen fietsen. Op het moment van de huiszoeking was in de woning ook een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanwezig. Deze man droeg softdrugs bij zich en had nog een vonnis open staan van 110 dagen. Ook deze man werd aangehouden. Hij is vermoedelijk verder niet betrokken bij deze zaak.

Het onderzoek naar de handel in softdrugs wordt voortgezet. Van de vijf jongeren is een na verhoor direct heengezonden en de andere vier zijn geschorst uit voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):