donderdag, 10. juni 2010 - 15:01

Aanhoudingen voor zware mishandeling in Grootegast

Grootegast

Met de aanhouding van acht mannen uit Grootegast (in de leeftijd van 18 t/m 21 jaar) heeft de politie een ernstige openlijke geweldpleging opgelost. Hierbij raakte tijdens de feestweek in Grootegast in de nacht van 13 op 14 mei 2010 een 25-jarige man uit Niekerk zwaar gewond.

De politie kwam de verdachten op het spoor na het horen van diverse getuigen. Ook waren er voornamen van verdachten bekend. De acht geweldplegers werden op 7 en 8 juni aangehouden en verhoord. Het onderzoek werd gedaan door de buurtagent en rechercheurs van het crimeteam van het politiebureau in Leek.

Vier verdachten zijn na hun verhoor in afwachting van de behandeling van hun zaak op vrije voeten gesteld. Vier andere verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij besloot deze verdachten in vrijheid te stellen. Het achttal is openlijke geweldpleging (met als gevolg zwaar lichamelijk letsel) ten laste gelegd. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):