maandag, 19. april 2010 - 21:47

Aanrijding met zwaar letsel

Castricum

Rond 13.00 uur vond er zondag een flinke aanrijding plaats op de Zeeweg waarbij twee personen gewond raakten door een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Een 49-jarige vrouw uit Castricum reed volgens getuigen slingerend over de Zeeweg en kwam uit de richting van Bakkum. Ter hoogte van de rotonde bij het verdrijvingvlak Zeeweg/Soomerwegh reed voor haar een 40-jarige automobiliste uit Egmond aan Zee. Ze reed achterop deze auto.

Deze werd hierdoor gelanceerd en reed tegen een boom. De auto sloeg daarna over de kop en kwam op vier wielen op het fietspad naast de weg terecht. Daar fietste een 75-jarige man uit Limmen met zijn vrouw. Hij werd aangereden door de auto van de 40-jarige vrouw en raakte daarbij zwaargewond. Hij werd met inwendig letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Zijn vrouw bleef ongedeerd.

De 40-jarige vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk, waar ze buiten levensgevaar werd opgenomen.

Het rijbewijs van de 49-jarige vrouw uit Castricum is ingenomen. Ze gaf aan medicijnen te hebben gebruikt die de rijvaardigheid nadelig kunnen beïnvloeden. Er is voor onderzoek bloed van haar afgenomen. Uitslag van dat bloedonderzoek wordt over enkele weken verwacht.

De Zeeweg werd enige tijd afgezet in verband met een nader onderzoek door de politie. Er werden enkele ambulances ingezet, evenals de brandweer en een traumahelikopter. Agenten waren zeer te spreken over de assistentie van enkele burgers die zich in eerste instantie om de slachtoffers hebben bekommerd.
Provincie:
Tag(s):