zondag, 22. augustus 2010 - 20:26

Aanspreken op geluidsoverlast escaleert in geweld

Zutphen

In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden na de mishandeling en bedreiging van drie buurtbewoners, nadat één van deze buurtbewoners hen aansprak op de geluidsoverlast die zij veroorzaakten.

Het incident vond rond 00:30 plaats op de Talmastraat in Zutphen. Een groep van ongeveer 5 jongeren zorgde buiten een woning voor geluidsoverlast. Een nacht eerder zou dezelfde groep ook vrijwel de hele nacht geluidsoverlast hebben veroorzaakt.

Toen een buurtbewoner naar de groep toeliep om hen te vragen het wat rustiger aan te doen, werd hij door meerdere jongens aangevallen, waarbij hij werd geschopt en geslagen. Twee andere buurtbewoners schoten te hulp en werden ook geslagen en bedreigd. Daarna ging de groep er met een auto vandoor.

De politie was snel ter plaatse en trof de auto op de Hemonystraat aan, met daarin op dat moment drie inzittenden; twee jonge mannen uit Zutphen van 17 en 21 en een 19-jarig meisje uit Warnsveld. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het conflict en de overige betrokkenen.
Provincie:
Tag(s):