donderdag, 28. januari 2010 - 8:40

Acht gewonden bij ongevallen door gladheid in Drenthe

Assen

Woensdagmiddag en —avond heeft de gladheid ongeveer 50 aanrijdingen veroorzaakt in de regio Drenthe. De politie kreeg tussen 16.00 uur en 19.30 uur 40 meldingen binnen van verkeersongevallen, acht mensen raakten licht gewond.

Vooral op de A28 (Hooghalen-Tynaarlo), A32 en de A37 ontstonden veel ongelukken door de gladheid, maar ook op de provinciale wegen ontstonden glijpartijen.

Op de A28 ter hoogte van de afslag Assen-Zuid ontstonden meerdere aanrijdingen. Een te hulp gekomen politieauto werd ter plekke aangereden en raakte beschadigd. Niemand raakte daarbij gewond.

Nabij de A32 ter hoogte van Meppel gleed een ambulance in een sloot. Niemand raakte daarbij gewond.

Op de A37 ter hoogte van Hoogeveen gleed een auto van de weg en deze kwam op de kop stond stilstand in de middenberm, deze bestuurder raakte licht gewond.

Op de Holtien in Dwingeloo gleed een 27-jarige automobiliste uit Vledder met haar auto in de sloot. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.

In Paterswolde ging een 93-jarige man uit Eelde onderuit en brak zijn been. De man werd per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis. In Assen ging een 16-jarige fietser op de Industrieweg onderuit, zij werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Op de A28 bij De Wijk troffen agenten een busje aan die op de kop lag. De 26-jarige bestuurder uit Leiden was al uit het busje en werd ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel.

Donderdagochtend kreeg de meldkamer van Politie Drenthe 10 meldingen binnen van glijpartijen in Drenthe. Hier ging het om glijpartijen met auto’s, fietsers en voetgangers, hierbij raakte niemand zwaar gewond.
Provincie:
Tag(s):