woensdag, 17. maart 2010 - 14:33

Acht illegalen en veertien kilo hasj bij 'Ochtendgloren'

Deventer

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart 2010 op de rijksweg A1 in de gemeente Deventer 14 kilo hasj aangetroffen tijdens de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Twee mannen met een Poolse nationaliteit, die deze hasj op de achterbank vervoerden, zijn aangehouden. Acht Aziatische illegale personen uit een autobus zijn in vreemdelingenbewaking gegaan.

In totaal zijn er 480 voertuigen gecontroleerd. In 52 gevallen is er proces-verbaal opgemaakt voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Twee automobilisten reden onder invloed van drugs. Eén automobilist had teveel alcohol gedronken. De gemeten waarde bedroeg 355 ug/l (0,8 promille). Met radarcontroles zijn 357 bekeuringen op kenteken uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 188 km/uur.

Achterstallige belastingschuld
Voor de belastingdienst is met behulp van kentekenleesapparatuur (ANPR\Catch Ken) voor 3000 euro aan achterstallige belastingschuld achterhaald en geïnd. Op zestien auto’s is beslag gelegd en drie daarvan zijn daadwerkelijk afgesleept.

Verdovende middelen en wapens
De Twee Poolse mannen vervoerden de hasj, samengeperst in 14 pakketjes baksteenvorm, in een plastic tas op de achterbank van de auto. De auto en de hasj is in beslag genomen. De politie hield twee mannen en drie vrouwen aan die in hun auto 90 gram marihuana en 70 gram hasj in de auto aanwezig hadden.

Bij een persoon, die 14 gram marihuana bij zich had, is ook een vlindermes aangetroffen. Hij stond gesignaleerd voor een geldboete van 168,25 euro. Het bedrag is geïnd, tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij deed afstand van de verdovende middelen en het mes.

Een Poolse bestuurder is aangehouden voor nader onderzoek aan zijn auto die een lucht van marihuana onder de motorkap verspreidde. In de koffer stonden negen gevulde jerrycans met diesel en een aftapslang.

Acht illegalen
De Koninklijke Marechaussee trof in een buitenlandse autobus acht Aziatische illegale personen. Deze personen zijn in vreemdelingenbewaking gegaan en zal samen met de Vreemdelingenpolitie onderzoek doen.

Rijbewijzen inleveren
De passagier van de bestuurder die zijn rijbewijs inleverde voor het overschrijden van de snelheid bleek gesignaleerd te staan voor het innemen van zijn rijbewijs. Na deze inname konden beiden niet meer verder rijden.

Openstaande boetes
De parketpolitie ontfermde zich over drie personen die gesignaleerd stonden voor een totaal bedrag van 1000 euro. Eén persoon kon de boete niet voldoen en is ingesloten. Een vierde persoon moest nog 40 dagen gevangenisstraf ondergaan en is overgebracht naar het bureau in Deventer.

Rode diesel
De Douane trof een Nederlander in een auto met een buitenlands kenteken en maakt proces-verbaal op voor de ontdoken BPM. In een andere auto trof de Douane rode diesel aan en maakte tegen de bestuurder proces-verbaal op.

Deelnemende organisaties
Aan deze gezamenlijke controles werkten ruim 110 personen mee van de regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente, Noord en Oost Gelderland, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, Nationale Recherche, Permanent Auto Team, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie parket Zwolle, Parketpolitie, Douane, Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting Zwolle, Voedsel en Waren Autoriteit, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Algemene Inspectie Dienst, VROM, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei NI-Osnabrück \ NRW-Münster.

De controle vond plaats tussen 22.30 en 04.30 uur op de parkeerplaatsen ‘Boermark’ en ‘De Hop’. Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik en overtredingen in het verkeer om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen. Door het terugdringen van de (midden)criminaliteit de veiligheid van burgers te vergroten en de samenwerking tussen de opsporingsorganisaties te bevorderen.
Provincie:
Tag(s):