donderdag, 18. maart 2010 - 12:48

Acht meisjes verantwoordelijk voor 60 winkeldiefstallen

Delfzijl

De politie heeft naar aanleiding van een ingesteld onderzoek 60 winkeldiefstallen in Delfzijl en Appingedam opgelost. De feiten vonden eind 2009 plaats. Acht meisjes uit Delfzijl en Appingedam (in de leeftijd van 13 tot 14 jaar) moesten op verzoek van de politie aan het bureau verschijnen.

De jeugdagenten kwamen de tieners op het spoor naar aanleiding van informatie uit andere jeugdonderzoeken. De buit was voornamelijk kleding, cosmetica en sieraden. De dievegges gingen met twee of drie man sterk de winkel binnen en haalden in een donker hoekje de beveiliging van het artikel eraf. Ook liepen ze met meerdere kledingstukken het pashokje in en stopten een deel in hun tas en hingen dan één kledingstuk terug. Er is door de betrokken winkeliers aangifte gedaan.

De meisjes verklaarden bij de politie dat ze de diefstallen hadden gepleegd omdat ze het stoer en ‘gemakkelijk te verdienen’ vonden. Zij waren nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. Er was sprake van een zekere hiërarchie van leiders en volgers in de groep. Nu gaat het merendeel naar het bureau Halt. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):