dinsdag, 22. juni 2010 - 15:59

Acht nieuwe stewards voor Veolia

Maastricht

Het aantal stewards in het openbaar vervoer in Limburg wordt met acht uitgebreid. Gedeputeerde Staten hebben dinsdag besloten om een bedrag van € 1.750.000,00 ter beschikking te stellen voor de uitbreiding van het aantal stewards in het openbaar vervoer tot eind 2016.

De uitbreiding van het aantal stewards is één van de zeven door Gedeputeerde Staten geprioriteerde projecten om de sociale veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren.
Deze uitbreiding komt tot stand door een nauwe samenwerking met het leerbedrijf van de gemeente Heerlen. Vanuit dit leerbedrijf kunnen zowel opgeleide en getrainde stewards als chauffeurs instromen bij Veolia. Indien chauffeurs vanuit het leerbedrijf bij Veolia kunnen starten dan kunnen huidige chauffeurs doorgroeien naar de functie van steward met ervaring in het openbaar vervoer.
Hiermee wordt bovendien invulling gegeven aan het provinciale programma Social Return on Investment. Dit programma is erop gericht om er zorg voor te dragen, dat mensen bijvoorbeeld vanuit werkgelegenheid- of re-integratieprojecten weer aan een baan worden geholpen.

Door op deze wijze de uitbreiding van het aantal stewards te organiseren worden beide doelstellingen bereikt: reïntegratie van werkzoekenden én extra inzet van mensen om de veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren. Eind 2016 zullen dan in totaal 28 stewards bij Veolia aan het werk zijn.
Provincie:
Tag(s):