zondag, 14. maart 2010 - 15:48

Actie ‘Natuurlijk Schoon’ gaat weer van start!

Olst-Wijhe

Ruim 400 scholieren en vrijwilligers gaan in Olst-Wijhe de straat op tegen zwerfafval. Maandag 15 maart start voor het tweede jaar het zwerfafvalproject Natuurlijk Schoon.

Meer dan 13.000 scholieren en vrijwilligers uit de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland gaan de straat op om het zwerfafval aan te pakken. In de week van maandag 15 maart tot en met zaterdag 20 maart, staan tal van activiteiten gepland.

Scholen
Net als vorig jaar, doen ook dit jaar weer tien basisscholen en de scholengemeenschap de Capellenborg mee. De scholieren worden voorzien van rode petjes, veiligheidshesjes, handschoenen, vuilniszakken en grijpertjes, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn. Ze zijn klaar voor de strijd! Onder begeleiding van leraren en ouders gaan ze het zwerfafval inzamelen.

Natuurlijk Schoon
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject, dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, Landstede, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en (wijk)verenigingen worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd onder de naam ‘Natuurlijk Schoon’.

In 2009 werd voor de eerste keer de actie gehouden, er deden toen bijna 12.000 scholieren en vrijwilligers mee. Dit jaar zijn dat er 13.000. De actieweek start op maandag 15 maart en wordt afgesloten op zaterdag 20 maart, de dag van Nederland Schoon. Op de website www.natuurlijkschoon.nu is te zien welke gemeenten, scholen en verenigingen meedoen met de actie.
Provincie:
Tag(s):