zaterdag, 17. april 2010 - 18:01

Acties tegen drugsoverlast Leeuwarder rosse buurt

Leeuwarden

De politie heeft afgelopen dinsdagochtend en donderdagmiddag op en rondom de Weaze elf mannen aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Tijdens de actie werd ook de drugs en een auto in beslag genomen en een man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Bewoners en ondernemers klagen al langere tijd over de overlast die men ondervindt van dealers en harddrugsgebruikers op en rondom de Weaze. De gemeente Leeuwarden heeft met alle betrokken partijen afspraken gemaakt om de overlast terug te dringen. Eén van de onderdelen is om dealers aan te pakken. Daarom voerde de politie afgelopen week twee keer een actie uit. Daarbij werden elf dealers aangehouden en bij hen werden in totaal 81 bolletjes met daarin cocaïne of heroïne aangetroffen.

Niet alleen de drugs werd in beslag genomen, maar ook de auto van één van dealers. Tegen de elf dealers is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de acties van de politie werden ook nog bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van het samenscholingsverbod en voor wildplassen.

Daarnaast werd een man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De komende periode zullen er vaker van deze acties gaan plaatsvinden, maar ook tijdens de reguliere surveillance wordt de Weaze extra in de gaten gehouden. Bij (drugs)overlast wordt er dan ook direct opgetreden.
Provincie:
Tag(s):