zondag, 7. februari 2010 - 19:59

Adams wint Dutch Open Darts 2010

Veldhoven

In een spannende finale heeft Martin Adams de Dutch Open Darts 2010 bij de heren singles gewonnen. 'Wolfie' won de laatste partij van Scott Waites op zondag 7 februari met 3 - 1.

In het damestoernooi toonde Deta Hedman zich de sterkste en versloeg Trina Gulliver. Beide Engelse dames maakte er een bijzonder spannende partij van die over het maximale aantal legs gespeeld werd. Het werd 5 - 4 in het voordeel van Hedman en zij schreef € 2250,00 bij op haar bankrekening.

Martin Adams bereikte de finale door op zondag Steve West in de kwartfinales te verslaan en vervolgens af te rekenen met Steve Douglas in de halve finale. Verliezend finalist Scott Waites moest eerst Paul Gibbs en Ross Montgomery verslaan alvorens de finale te bereiken. In die finale wist Adams met 1-0 voor te komen in sets waarna de tweede set Waites' kant op ging. "Scotty2Hotty" kon het tempo daarna niet meer bijbenen en verloor de finalepartij met 3 - 1 in sets. Adams verdiende met zijn overwinning €4500,00.

Het enige Nederlandse succes was vandaag te vinden in het dames koppeltoernooi. Francis Hoenselaar won met haar koppelpartner Trina Gulliver het koppeltoernooi bij de dames. Vorig jaar won "The Dutch Crown" het koppeltoernooi ook al, toen eveneens met Gulliver als partner.

In het heren koppeltoernooi was het koppel Ian White/John Henderson Waites/Thompson de baas. Met 2 - 0 in sets werd het laatst genoemde koppel naar huis gestuurd.

De overige Nederlanders op de finale kwamen slechts een partij in actie. De verrassende kwartfinalist Patrick Loos verloor van Ross Montgomery met 4-0 en Steve Douglas was Edwin Max de baas met 4-1. Rick Hofstra en zijn koppelpartner Tony West kwamen niet voorbij latere winnaars Ian White en John Henderson.
Categorie:
Tag(s):