dinsdag, 5. januari 2010 - 10:53

ADSL aanbieders halen nauwelijks helft beloofde snelheid

Uit een onderzoek van de consumentenbond blijkt dat internetproviders de beloofde downloadsnelheid nauwelijks waar kunnen maken. Bij het meest populaire pakket met 20MB, halen alle grote ADSL-aanbieders nauwelijks de helft van de snelheid.

ADSL-provider XS4ALL blijkt het minste last te hebben van storingen. Dit mag ook wel, want XS4ALL factureert ook fors voor haar diensten. Een tweede plaats wordt ingenomen door Alice, gevolgd door Tele2. Telfort is net als voorgaand jaar de laatste. Met een cijfer van 6,2 is zij het minst gewaardeerd door de klanten.

Internet via de kabel

De providers die internet via de kabel aanbieden maken hun belofte over het algemeen meer waar dan de ADSL-providers. Zo haalt 80% van de Ziggo aansluitingen de beloofde downloadsnelheid. UPC komt met 62% ook aardig in de buurt van 'wat u koop, krijgt u ook'.

Prijs voor internet

Wanneer de downloadsnelheid tegen de prijs wordt afgezet, blijkt XS4ALL ronduit duur te zijn. UPC is hierin de goedkoopste.Omgerekend betaalt een XS4ALL-klant per werkelijk geleverde ‘Mbit/s’ downloadsnelheid bijna vijf keer meer dan een klant van UPC.
Categorie:
Tag(s):