donderdag, 18. maart 2010 - 8:38 Update: 08-07-2014 1:05

'Advocaat al in verregaande onderhandelingen met Rusland'

(Elf Voetbal) Volgens de Russische sportkrant Sport Express is Dick Advocaat dicht bij een baan als bondscoach van Rusland.

De onderhandelingen met de Hagenaar, momenteel trainer van AZ én het Belgische nationale team, zouden al in een vergevorderd stadium zijn.
De krant citeert een bron binnen de Russische bond, die zegt dat er snel een verklaring komt over Advocaat. Bondsvoorzitter Sergei Fursenko kent Advocaat nog uit zijn periode als voorzitter van Zenit Sint-Petersburg, waar De Kleine Generaal tussen 2006 en 2009 succesvol trainer was.

Advocaat moet bij Rusland de opvolger worden van Guus Hiddink, wiens contract op 15 juli afloopt. Hiddink gaat daarna aan de slag bij Turkije.

Advocaat liet vorige week weten dat AZ zijn laatste klus is als clubtrainer. Hij tekende in oktober 2009 een contract bij de Belgische voetbalbond, maar al verschillende keren gingen de geruchten dat hij dat niet zou uitdienen. Advocaat verbond zijn lot al eens dat van François de Keersmaecker, de bondsvoorzitter die zwaar onder vuur ligt.
Categorie:
Tag(s):