woensdag, 6. oktober 2010 - 23:38

Afhandeling ongeval eindigt in drama; 1 dode

Hoensbroek

In Hoensbroek is woensdagmiddag rond 16:00 uur een 12-jarige jongen uit Heerlen verongelukt bij een aanrijding op de Prof. Eykmanlaan. Bij deze aanrijding raakte een 69-jarige Heerlenaar gewond.

Agenten gingen naar de Prof. Eykmanlaan in verband met de aanrijding tussen een auto en een schoolbus. Tijdens de afhandeling van deze aanrijding vroegen zij de buschauffeur de bus te verplaatsen. Dit ging door nog onbekende oorzaak helemaal mis, waarbij de bus de 12-jarige jongen aanreed en tenslotte deels met de achterkant van de bus door de gevel van een woning eindigde. Waar de 69-jarige man op het moment van de aanrijding was is op dit moment nog niet bekend.

In de schoolbus zaten 13 kinderen van een AFCENT school en hun begeleidster. Zij raakten niet gewond en voor hen werd opvang en slachtofferhulp geregeld. De chauffeur van de bus is conform de richtlijnen aangehouden.
De bewoners van de beschadigde woning hebben hun pand verlaten. Na bouwtechnisch onderzoek bleek dat de woning moest worden gestut. Technisch gezien kunnen de bewoners weer veilig terug.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):