dinsdag, 30. maart 2010 - 12:58 Update: 08-07-2014 1:05

'Afkoopsom redt trainer Raymond Atteveld ', supporters voeren actie

(Elf Voetbal) Raymond Atteveld heeft een urenlang crisisoverleg bij ADO Den Haag overleefd.

Aan het einde van de ochtend kwam de volledige spelersgroep, directievoorzitter Dick Vierling en de raad van commissarissen met daarin ook geldschieter Mark van der Kallen bijeen. Lange tijd werd er achter gesloten deuren overlegd, maar tot een ontslag van Atteveld leidde dat niet.

Raymond Atteveld op ligt na de 3-0 nederlaag van vrijdagavond tegen NAC Breda hevig onder vuur. Tijdens de rust was er een confrontatie met enkele spelers. Bij thuiskomst in Den Haag werd de spelersgroep opgewacht door een groep supporters, die het ontslag van de trainer eisten. Danny Buijs stelde boze supporters toen gerust door te vertellen dat er maandag een overleg was met de raad van commissarissen. "Zoals het nu gaat, kunnen wij niet door", zei Buijs vrijdagnacht.

Assistent-trainer Maurice Steijn neemt enkele taken van Atteveld over.

ADO Den Haag heeft een persbericht de deur uitgedaan met de volgende tekst:

Een afvaardiging van de Raad van Commissarissen en de directie van ADO Den Haag heeft maandagmorgen uitgebreid gesproken met de gehele spelersgroep en de staf. In goed overleg is unaniem besloten voor de beste oplossing voor ADO Den Haag. Dat betekent dat Maurice Steijn op verzoek van de spelers nadrukkelijker betrokken wordt bij het eerste elftal. Raymond Atteveld blijft hoofdtrainer van ADO Den Haag. De spelersgroep heeft uitgesproken tot het einde van het seizoen vol te willen gaan voor behoud in de Eredivisie en zal alle mogelijke tijd en energie aanspreken om dit te bewerkstelligen. De RvC en de directie zullen er op toezien dat alle afspraken na worden gekomen. Deze week wordt er in het Zuiderpark gewoon getraind zoals altijd, met de volledige focus op het duel met Ajax van aanstaande zondag.


UPDATE: Liefst zeventien spelers van ADO Den Haag hebben maandagmiddag aangegeven dat ze voor het vertrek van trainer Raymond Atteveld waren. Dat die zijn baan nog heeft, is te danken aan het feit dat de club zijn afkoopsom niet kan betalen. Volgens Haaglanden voetbal bedraagt die afkoopsom 200.000 euro. ADO Den Haag moet voormalig technisch directeur André Wetzel nog een kleine 150.000 euro betalen.

Hoe gaat de situatie bij ADO zich ontwikkelen, als bijna de volledige spelersgroep het vertrek van de trainer eist? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

UPDATE: Veel supporters willen nog steeds dat Atteveld vertrekt. Volgens Omroep West hebben zeventig tot tachtig supporters zich voor het stadion verzameld. Ongeveer tien supporters mogen in gesprek met de directeur.
Categorie:
Tag(s):