donderdag, 21. januari 2010 - 1:24

Afrika Museum niet gesloten

Berg en Dal

Het Afrika Museum in Berg en Dal is ook in 2010 en 2011 geopend voor bezoekers. Sinds Museumpark Oriëntalis aankondigde de komende anderhalf jaar wegens werkzaamheden te sluiten, blijkt dat regelmatig gedacht wordt dat ook het Afrika Museum in deze periode niet toegankelijk is voor publiek.

Hiervan is geen enkele sprake, het Afrika Museum is gewoon geopend en bezoekers kunnen ook in 2010 weer genieten van vernieuwende tentoonstellingen en bijzondere evenementen.

In 2010 zijn in het Afrika Museum twee tijdelijke tentoonstellingen te zien. Van 1 februari tot en met 1 november zijn rond de 60 sculpturen en maskers uit een voormalige privé collectie tentoongesteld in de expositie Eenvoud en Kracht – Afrikaanse kunst verzameld door Piet en Ida Sanders.

In april wordt de tentoonstelling Songo – ritmes van wonen geopend. Deze interactieve multimedia tentoonstelling toont de leefritmes van een gemeenschap; ritmes waarin woningen, mensen en sociale patronen worden gekneed, gebouwd en gepolijst. Deze levendige expositie vol beeld en geluid zal de bezoeker tot november als het ware in de wooncultuur van de Kasena van Noord-Ghana inlijven.

Tijdens alle schoolvakanties en op feestdagen worden ook in 2010 bijzondere activiteiten georganiseerd. In de mei- en zomervakantie maken kinderen kennis met het land Ghana, in juni wordt de afschaffing van de slavernij gevierd en in september staat de kracht van de (Afrikaanse) vrouw centraal in een festival vol muziek en workshops. Op Hemelvaartsdag doet Festival Via del Mondo het museum weer aan, in november ontdekken bezoekers de belangrijke rol van voorouders bij veel Afrikaanse volkeren en in december worden de feestdagen natuurlijk weer op bijzondere wijze gevierd. Kortom: ook in 2010 mag een uitstapje naar het Afrika Museum niet ontbreken!

Een volledig overzicht van de openingstijden en de activiteiten vindt u op www.afrikamuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):