vrijdag, 27. augustus 2010 - 16:23

Afsluiting “Elephant Parade” in zicht

Emmen

Aan de parade van kleurrijke olifanten, die sinds Hemelvaartsdag in Dierenpark Emmen en het centrum van Emmen te bewonderen zijn, komt een eind. Wie ze nog wil zien, moet snel zijn. Op 9 september worden ze namelijk geveild.

Vanaf 1 september staan alle kunstolifanten bij elkaar rond de Grote Kerk. Daar kunnen gegadigden de hele kudde nog eens goed bekijken en hun favoriete kunstolifant uitzoeken. Via internet is het nu al mogelijk een bod uit te brengen. Dat eindigt op 8 september om 14.00 uur. Op 9 september vindt de veiling door veilinghuis Christie’s plaats in Eden Hotel in Emmen. De opbrengst gaat naar The Elephant Family, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

De Aziatische olifant wordt ernstiger bedreigd dan ooit tevoren. In 1960 leefden er in Thailand nog 40.000 olifanten. Vandaag nog maar 3.500, waarvan slechts 1.500 in het wild. Met de opbrengst van de Elephant Parade gaat The Elephant Family de strijd aan tegen het uitsterven van de dikhuiden, onder andere door het subsidiëren van olifantenziekenhuizen en het pachten van land waar de olifanten ongestoord kunnen bestaan.
Provincie:
Tag(s):