zondag, 28. februari 2010 - 19:44 Update: 08-07-2014 1:05

Afstandsschot Vlaar helpt Feyenoord in blessuretijd aan winst

(ELF-Voetbal) In een knotsgek moddergevecht heeft Feyenoord uiteindelijk op onvoorstelbare wijze drie punten gepakt tegen FC Groningen. Groningen was beter, Feyenoord kwam terug, Feyenoord werd beter maar Tim Matavz en Andreas Granqvist brachten Groningen uiteindelijk op 2-2. Matchwinner Ron Vlaar schoot Feyenoord in extase langs Groningen.

FC Groningen begon de wedstrijd beter dan Feyenoord. Al na twintig minuten kon Groningen-trainer Ron Jans zes doelpogingen noteren. Daartegenover stond slechts één kans van Feyenoord. Roy Makaay wist doelman Luciano niet te verschalken. Matavz zorgde voor gevaar bij FC Groningen. Hij schoot de bal rakelings voorlangs.

Halverwege de tweede helft werd Feyenoord iets gevaarlijker. Na een schot op de paal van Groninger Danny Holla kwam Makaay opnieuw voor Luciano te staan. De Braziliaan weerhield Das Phantom echter opnieuw van scoren. Ook een curveballetje van Diego Biseswar kon niet tussen de palen worden gewerkt. Morten Nordstrand verscheen nog wel tot tweemaal toe voor het doel van Feyenoord, maar uiteindelijk gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

Een tactische wijziging zorgde ervoor dat Feyenoord na rust het betere van het spel kreeg. Via de counter hoopte de Rotterdammers een voorsprong te realiseren. Een sluw schot van Makaay werd in het zijnet geschoten, maar even later was het wel raak. Bahia kopte kruislings raak op aangeven van Georginio Wijnaldum. Na de 0-1 begon Feyenoord het spel te maken. Via Wijnaldum werden de Rotterdammers gevaarlijk, maar de jongeling faalde in de afwerking.

Het laatste kwartier van de wedstrijd begon FC Groningen opportunistischer te spelen. Geheel tegen de verhouding in werd het echter 0-2. Een fout van Theo Lucius kon worden benut door Jon Dahl Tomasson, al werd het doelpunt toegeschreven aan Andreas Granqvist, die de voorzet van richting veranderde. Groningen kwam echter op zinderende wijze terug in de wedstrijd. Door een doelpunt van Matavz, die de bal van dichtbij hard tegen de touwen werkte, kreeg Groningen hoop. In de laatste minuten van het duel werd het zelfs 2-2. Andreas Granqvist, die bij de 0-2 in de fout ging, kopte de ploeg van Jans op gelijke hoogte.

De wedstrijd leek te eindigen in een puntendeling. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Vlaar uiteindelijk toch voor een kippenvelmoment bij de supporters van Feyenoord. De verdediger van de Rotterdammers, die eerder deze week werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, schoot Feyenoord met een fraai afstandschot langs Groningen. In een gelijkwaardig duel trok Feyenoord dus uiteindelijk het aan langste eind.