zondag, 10. januari 2010 - 15:14

Agent gewond bij achtervolging

Rotterdam

De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel en een 53-jarige plaatsgenoot gearresteerd na een achtervolging. Een politieman raakte hierbij gewond.

Rond acht uur meldde een getuige dat er op de Bospolderstraat een auto vandoor was gegaan nadat hij tegen een geparkeerdstaande auto was gereden. De politie stelde direct een onderzoek in en trof de auto aan.

Op de Nieuwe Binnenweg moest de bestuurder stoppen voor een file. Politiemensen stapten uit hun voertuig om de 49-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel en de 53-jarige bijrijder aan te houden. De man gaf echter gas, waardoor de agenten weg moesten springen en zich tegen de auto af moesten zetten om te voorkomen dat ze werden aangereden.

Meerdere politie-eenheden zetten de achtervolging in, waarbij de automobilist blokkades en meerdere stoptekens negeerde.

Op de Parklaan stapten twee politiemannen uit hun auto om de verdachte tot stoppen te dwingen. De 49-jarige bestuurder gaf echter gas. Politiemensen losten een aantal schoten om te voorkomen dat zij werden klemgereden tussen hun eigen voertuig en dat van de verdachte.

Op de Westerlaan werd de auto tot stilstand gedwongen door meerdere wagens. Een politieman van de Hondenbrigade sloeg met zijn vuist de ruit aan de kant van de bestuurder in waarna de twee inzittenden werden gearresteerd. De agent liep lichte verwondingen aan zijn hand op en is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Na een blaastest bleek dat de 49-jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde (615 ug/l) De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.
De politiemensen gaan aangifte doen van poging doodslag.
Provincie:
Tag(s):