dinsdag, 28. september 2010 - 11:41

Agent in vrije tijd lost schot bij aanhouding op heterdaad

Almere

Maandagmiddag heeft een politieman, in vrije tijd, een verdachte op heterdaad aangehouden na een diefstal uit een juwelierszaak aan het Stadhuisplein.

Nadat de verdachte was aangehouden kwam het in de juwelierszaak tot een worsteling. De agent loste daarbij een schot met zijn dienstwapen. Er raakte niemand gewond. De verdachte, een 24-jarige Almeerder, is ingesloten en in verzekering gesteld. De zaak wordt door de recherche van District Zuid onderzocht.

Rond 15.45 uur zag de agent in burger hoe een man onder verdachte omstandigheden een juwelierszaak uit liep. Omdat hij het niet vertrouwde kwam de agent in actie. Hij maakte zich bij de juwelier bekend als politieman en kreeg te horen dat de verdachte man zojuist een sieraad had ontvreemd. De agent rende de verdachte achterna, arresteerde hem op straat en nam hem mee terug naar de winkel. In de juwelierszaak kwam het tot een worsteling waarbij de verdachte zich verzette tegen zijn arrestatie. Toen de situatie voor de agent bedreigend werd trok deze zijn dienstwapen en loste een schot. Toegesnelde collega’s van politie Flevoland konden de agressieve verdachte snel onder controle brengen.

In tegenstelling tot eerder in de media verschenen berichten is er geen sprake van een rijksrecherche onderzoek. Het vuurwapengebruik van de politieman wordt zoals gebruikelijk getoetst op rechtmatigheid. De betrokken agent is werkzaam bij het korps Amsterdam-Amstelland.
Provincie:
Tag(s):