woensdag, 27. januari 2010 - 10:55

Agenten hard onderuit bij achtervolging inbrekers

Lelystad

Drie agenten van basiseenheid Lelystad Oost zijn dinsdagmiddag hard onderuit gegaan tijdens een achtervolging te voet van een inbreker.

Even voor 12.00 uur reden meerdere politie-eenheden naar de Vossemeerstraat nadat er via 1-1-2 alarm een inbraak op heterdaad was binnengekomen.

Een surveillanceauto die de Markermeerstraat inreed raakte door de gladheid in een slip en klapte op een lantaarnpaal. De agenten verlieten de auto en zetten het op een lopen om zo snel mogelijk naar het bewuste adres te gaan.

Een andere surveillance-eenheid stuitte op de auto van de dieven in de IJmeerstraat en kon al snel één verdachte inrekenen. In de auto van de dieven werd behalve inbrekersgereedschap ook een flinke buit aangetroffen. Een tweede verdachte maakte zich bij het zien van de politie uit de voeten maar werd achtervolgd door meerdere agenten.

De achtervolging te voet ging door steegjes en paadjes in de Waterwijk waar het op sommige plaatsen spiegelglad bleek. Drie agenten gingen tijdens de achtervolging op verschillende locaties hard onderuit. De verdachte wist hierdoor te ontkomen.

De recherche van basiseenheid Lelystad Oost heeft de inbraak in onderzoek. Alle aangetroffen goederen en de auto zijn in beslag genomen en veiliggesteld voor onderzoek. De verdachte, een 26-jarige Lelystedeling en een bekende van de politie, is ingesloten en zit vast.
De drie agenten konden met een flinke schram en een buil dienst blijven verrichten.
Provincie:
Tag(s):