dinsdag, 13. juli 2010 - 15:51

Agenten lopen klappen op bij twee conflicten

Een 38-jarige man uit Landgraaf is zaterdagavond voor de woning van zijn ex-vriendin door de politie in de boeien geslagen op verdenking van huiselijk geweld en diefstal. Bij de aanhouding liepen beide agenten klappen op van de verdachte.

De vrouw had met haar dochtertje toevlucht bij buren gezocht waarna deze de politie waarschuwden. De man was de woning van zijn ex binnengedrongen, haalde zowel in als buitenshuis van alles overhoop en bleef vervolgens op straat staan tieren. Ook na de komst van de politie bleef de man zich agressief gedragen en keerde hij, ondanks herhaald bevel om weg te gaan, steeds naar de woning terug. Toen de politie over ging tot aanhouding, sloeg de man om zich heen waarbij ook de agenten blauwe plekken opliepen. Er moest pepperspray en handboeien aan te pas komen om de man over te brengen naar het politiebureau.

In Blerick is in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige uit Venlo aangehouden nadat hij een agent sloeg en een kopstoot wilde geven. Na een melding van een burenconflict nam de politie poolshoogte. Ter plekke troffen agenten, rond middernacht, twee ruziënde vrouwen aan op straat. Ze kregen geen duidelijkheid over de oorzaak van het conflict waarna de 32-jarige man zich er kwaad en schreeuwend mee bemoeide. Toen hij iets rustiger werd gingen de agenten opnieuw in gesprek met de twee vrouwen die uit elkaar werden getrokken toen ze elkaar te lijf wilden gaan. Daarop sloeg de verdachte een van de agenten in zijn gezicht, die daarbij licht gewond raakte. Bij zijn aanhouding probeerde hij ook nog een kopstoot te geven. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):