vrijdag, 21. mei 2010 - 14:39

Agenten Politie IJsselland lopen RoPa-run

Zwolle

Het team van agenten en medewerkers van de Politie IJsselland, 22 in totaal, dat dit jaar voor de zevende keer mee doet aan de RoPa-run, reist zaterdagmorgen 22 mei om 09.00 uur vanaf het hoofdbureau in Zwolle af naar Parijs waar zij ’s avonds om 23.57 uur aan de start zullen verschijnen van de langste non-stop estafetteloop van de wereld: de Roparun.

De route van deze estafette gaat van Parijs naar Rotterdam. Totaal moet er een afstand van 521 kilometer worden gelopen. Aan de RoPa-run doen dit jaar 275 teams mee. Zij zullen verspreid over de zaterdag vanuit Parijs starten.

Het is de bedoeling dat het team van de politie IJsselland maandag, 2e pinksterdag rond 15.00 uur finisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het team heeft zich de afgelopen maanden goed voorbereid en verwacht in het klassement bij de eerste 20 te eindigen.

Het voornaamste doel van de run is om geld in te zamelen voor de stichting RoPar-un. Met dit geld ondersteunt de stichting projecten die het leven van kankerpatiënten en vooral die van kinderen met kanker veraangenamen. Met als motto:
"Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Al enkele maanden geleden is het team begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. Niet alleen werd toen begonnen met de trainingen voor de lopers, ook werd toen begonnen met het organiseren van diverse activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Zo organiseerden zij een motortoertocht vanuit Nieuwleusen en werden er loten verkocht. Gedurende de zeven jaar dat het team meedoet aan de RoPa-run heeft zij al ruim € 50.000,- ingezameld voor het goede doel. Dit geld gaat samen met de gelden die andere teams inzamelen naar de stichting Roparun. Met dit geld ondersteunt deze stichting onder andere de volgende doelen en projecten:

Daniël den Hoed Kliniek, Het Sophia Kinderziekenhuis, diverse hospice en pallitatieve zorgcentra, diverse inloophuizen en vele andere diverse kleinschalige projecten. Tevens heeft de stichting enkele aangepaste vakantiehuizen in beheer, die beschikbaar worden gesteld aan patiënten en hun familieleden.

Vanuit de opbrengsten van de RoPa-run 2010, zal onder andere de stichting “Zonnesteen” een bijdrage ontvangen voor het inrichten van hun inloophuis voor kankerpatiënten aan de Koestraat in Zwolle. Tevens zal aan het Deventer Ziekenhuis een hoofdhuidkoeler worden aangeboden.

Een hoofdhuidkoeler is een apparaat dat ervoor zorgt dat als een patiënt een chemokuur ondergaat, het haaruitval tot een minimum wordt beperkt. In 2009 werd door de toen 273 deelnemende teams totaal 4,6 miljoen euro ingezameld.
Provincie:
Tag(s):