dinsdag, 3. augustus 2010 - 12:37

Agressie in verkeer, rijbewijs kwijt

Sint Oedenrode

Een 18-jarige inwoner uit Berghem is maandagmiddag rond 14.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij zich opvallend agressief had gedragen in het verkeer.

Er was bij de politie een melding binnen gekomen dat er een ruzie was ontstaan tussen twee verkeersdeelnemers op de A50. Een van de partijen had de ander daarbij met een vuurwapen bedreigd.

De politie is met meerdere eenheden de A50 opgereden en die konden de auto traceren op de afrit van de rijksweg bij de Graafsebaan in Oss. De bestuurder kreeg een stopteken en omdat er sprake was van een vuurwapen heeft de politie met een zogenaamde uitpraat procedure de verdachte uit de auto laten komen zodat ze hem veilig aan konden houden.

Bij onderzoek in de auto bleek het om een op een vuurwapen gelijkend voorwerp te gaan, vermoedelijk een luchtdrukwapen. Dit wapen is in beslag genomen en tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt. In verband met de getoonde agressie is zijn rijbewijs ingenomen en zal bekeken worden onder welke voorwaarden hij deze terug kan krijgen.
Provincie:
Tag(s):