maandag, 26. april 2010 - 11:20

Agressieve automobilist ramt 7 auto's

Hardinxveld-Giessendam

Een 21-jarige man uit Rotterdam is op maandagmorgen 26 april in de spits omstreeks 07.30 uur aangehouden nadat hij kort daarvoor zeven auto’s met hoge snelheid ramde op de rijksweg A15 richting Gorinchem.

Hij wordt verdacht van poging doodslag, verlaten plaats ongeval en verkeersgevaarlijk rijgedrag.

De geschrokken bestuurders van de voertuigen hebben aangifte tegen de man gedaan, drie politieagenten doen aangifte van ernstige belediging en bedreiging. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Wel raakte een aantal van de aangereden auto’s zeer zwaar beschadigd.

De eerste auto werd ter hoogte van Papendrecht aangereden, de tweede volgde bij Sliedrecht. De man reed daarna met volle snelheid door en ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam raakte hij de andere voertuigen.

Toen de politie na de melding op de plaats van het incident aankwam, zat de man nog in zijn auto met de deuren op slot. Hij weigerde het voertuig uit te komen en deed zijn capuchon op. De agenten tikten het ruitje in en konden de verbaal en fysiek agressieve man met gepast geweld aanhouden.

Onderweg naar het politiebureau spuugde de man in het gezicht van één van de agenten en bleef hij agressief. Door een GGD-arts wordt de psychische gesteldheid van de man en mogelijk drugsgebruik onderzocht. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):