zondag, 6. juni 2010 - 11:03

Agressieve man slaat politieman met wielsleutel

Rotterdam

Een politieman van een ondersteuningsgroep van de politie Rotterdam-Rijnmond is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij was aangevallen door een agressieve man die hem meerdere keren sloeg met een wielmoersleutel. ‘De verdachte is aangehouden voor poging doodslag’, meldt de politie zondag.

Controle
Agenten controleerden rond vier uur die nacht een auto aan de Delftsestraat omdat de bestuurder daarvan geluidsoverlast veroorzaakte. Terwijl zij de controle uitvoerden, kwam uit het niets een man aanlopen met in zijn handen een wielsleutel.

Agent op hoofd en rug geslagen
De man, een 32-jarige Litouwer, was door het lint en sloeg één van de agenten, zonder enige aanleiding en volledig uit het niets, met de sleutel op zijn hoofd. Daarbij liep de politieman een grote, hevig bloedende hoofdwond op. Toen de gewonde agent viel sloeg de verdachte hem ook met grote kracht met de sleutel op zijn rug.

Getrokken vuurwapen
Collega's van de politieman die heel snel ter plaatse waren kregen de wielsleutel naar hun hoofd gegooid. Daarbij raakte niemand gewond. De agenten zagen zich genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en onder bedreiging daarvan én met behulp van enkele portiers van een daar gevestigde uitgaansgelegenheid kon de verdachte worden aangehouden.

Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De gewonde politieman moest zich onder behandeling laten stellen in een ziekenhuis.

De gecontroleerde automobilist en de verdachte van de mishandeling kenden elkaar niet en beide zaken staan dan ook los van elkaar.
Provincie:
Tag(s):