maandag, 4. januari 2010 - 16:53

Airport Weeze groeit onverminderd voort

Weeze (D)

Airport Weeze heeft afgelopen jaar weer een record aantal passagiers verwerkt. Met ruim 2,4 miljoen passagiers vervoerde het vliegveld 58 % meer reizigers t.o.v. 2008, zo meldt het vliegveld in de Duitse grensregio.

Daarmee was de derde grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen ook in 2009 de luchthaven met het hoogste groeipercentage van de 23 internationale luchthavens in Duitsland. Sinds 2006 heeft zich het aantal passagiers per jaar al verviervoudigd.

De grootste aanzet tot deze groei blijft de aanwezigheid van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. Naast vluchten van de Ierse prijsvechter en het Hongaarse Wizz Air, blijken ook vakantiereizen en chartervluchten zich positief te ontwikkelen.

Luchthaven-directeur Ludger van Bebber is enthousiast over het record resultaat: „Ondanks de extreem moeilijke conjunctuur hebben wij ook in 2009 een enorme groei bereikt. Onze partner Ryanair heeft zijn vliegprogramma in Weeze opnieuw behoorlijk uitgebreid. En ook ons vakantieprogramma heeft met de stationering van Hamburg international en het engagement van de grote Nederlandse en Duitse reisorganisaties aan kwaliteit gewonnen.”

Ook de kansen voor 2010 ziet Van Bebber positief: “ Ondanks de enorme groei met extreem hoge groeipercentages, welke al in 2007 begonnen is, zullen wij ook in 2010 verder en behoorlijk boven het gemiddelde groeien. Vanuit het huidige perspectief houden wij een plus van 15 procent met een resultaat van 2,7 miljoen passagiers in 2010 voor realistisch.”
Provincie:
Tag(s):