woensdag, 27. januari 2010 - 21:15

Ajax is negen man NEC pas na verlenging de baas

Amsterdam

(Elf-Voetbal) Ajax heeft zich met de nodige moeite weten te plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi. NEC dwong in de Arena een verlenging af, maar moest met negen man alsnog capituleren: 3-2.

De regel is al zo oud als het voetbalspelletje zelf, maar gaat nog steeds op. De ploeg die kansen blijft missen, krijgt uiteindelijk zelf de deksel op de neus. Het overkwam Ajax vanavond bijna tegen NEC. De Amsterdammers domineerden vrijwel de gehele wedstrijd, maar konden een verlenging niet voorkomen en waren dichtbij uitschakeling in het bekertoernooi. En dat terwijl NEC het duel eindigde met slechts negen man op het veld.

Zonder Luis Suarez (geschorst), maar met Miralem Sulejmani en de van een blessure herstelde Marko Pantelic speelde Ajax een goede wedstrijd tegen NEC. Er werden meer dan voldoende kansen gecreërd, maar de eindpass was niet goed verzorgd. Zoals wel vaker dit seizoen brak Demy de Zeeuw de ban voor Ajax. De middenvelder stormde vlak voor rust het strafschopgebied van NEC binnen en wipte een lage voorzet van Dennis Rommedahl over NEC-goalie Gabor Babos.

Kort na rust leek de wedstrijd simpel in het voordeel van Ajax uit te gaan vallen. Jeroen Heubach pakte in een tijdsbestek van tien minuten twee gele kaarten en zo kwam NEC met tien man te staan. Toch brak NEC af en toe gevaarlijk uit, onder aanvoering van Jeffrey Sarpong. De huurling van Ajax bleek zich nog prima thuis te voelen in Amsterdam en speelde een uitstekende wedstrijd.

Omdat Ajax de mogelijkheden niet afmaakte, kreeg NEC de kans om te stunten. En dat gebeurde dan ook. In de 82ste minuut krulde Mitchell Burgzorg een voorzet laag voor het doel en Bjorn Vleminckx kopte de bal met een mooie snoekduik voorbij Maarten Stekelenburg: 1-1. Dat betekende verlengen en in de extra tijd scoorde NEC opnieuw. Rens van Eijden kopte uit een vrije trap van Sarpong de 2-1 binnen.

Ajax had wat tijd nodig om de twee tegentreffers te verwerken en kwam pas acht minuten voor het einde van de verlenging weer langszij. Toby Alderweireld kopte een vrije trap van De Zeeuw binnen. Nadat ook Sarpong zijn tweede gele kaart had gekregen, lukte het Ajax om strafschoppen te voorkomen. Siem de Jong kopte de beslissende 3-2 binnen.
Categorie:
Tag(s):