donderdag, 16. september 2010 - 9:14 Update: 08-07-2014 1:02

Ajax kansloos tegen Real

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax heeft niet kunnen stunten in Madrid. In de eerste helft werden zij aan alle kanten voorbij gelopen, maar bleef de score beperkt tot 1-0. Ook in de tweede helft maakten de Amsterdammers geen aanspraak op een doelpunt.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Real Madrid zette veel druk op de Amsterdamse verdediging. De backs van de Koninklijke konden eenvoudig op het middenveld van Ajax gaan voetballen. Mede daardoor verloor Ajax veel duels op het middenveld.

Met dank aan doelman Maarten Stekelenburg was de stand bij rust slechts 1-0. Het doelpunt kwam uit een corner die door Vurnon Anita knullig in het eigen doel gewerkt werd. Ajax kwam nauwelijks van de eigen helft af en creëerde geen enkele kans.

In de tweede helft leek Ajax iets scherper, maar toch was het Madrid dat een doelpunt kon maken. Mesut Özil kon vanuit een moeilijke hoek op doel schieten, maar zijn schot werd geblokt door Stekelenburg. De bal kwam weer in de voeten van Özil die de vrijstaande Gonzalo Higuaín niet over het hoofd zag.

Ajax kreeg in de tweede helft wel de grootste kans. Urby Emanuelson kon vanaf de rechterkant naar binnen komen en vanaf de punt van het strafschopgebied plaatste hij de bal in de verre hoek op de lat. Die bal kwam bij Miralem Sulejmani terecht en die schoot in één keer op doel. Helaas voor de Amsterdammers kreeg Iker Casillas zijn hand er nog tegen en bleef het 2-0.

In San Siro deed AC Milan wat er van ze verwacht werd. Winnen van Auxerre. In de eerste helft hadden de Milanezen het niet gemakkelijk tegen de Fransen, die de grote kansen kregen. In de tweede helft stelde de Rossoneri orde op zaken en scoorde het twee keer. Beide doelpunten werden gemaakt door Zlatan Ibrahimovic.