zondag, 12. september 2010 - 9:53 Update: 08-07-2014 1:02

Ajax overtuigt niet, maar wint wel tegen Willem II

Amsterdam

(Elfvoetbal) In de vorige vijf edities van Ajax - Willem II wisten de Tilburgers slechts één keer te scoren terwijl de ploeg 22 keer een doelpunt moest incasseren. Ook zaterdagavond maakte Willem II geen kans op de overwinning.

Misschien waren deze cijfers ook bekend bij de Amsterdammers, want Ajax begon slordig aan het duel. Dit had ook te maken met het spel van de Tricolores. Zij waren veelal met elf man achter de bal te vinden. Het kostte Ajax moeite om een gaatje te vinden. Het is dan ook typerend dat de eerste grote kans van Ajax uit een counter kwam.

Anita mocht van eigen helft ver opkomen om met een steekbal De Zeeuw te bereiken. Hij probeerde de bal door te spelen op El Hamdaoui terwijl hij beter voor eigen succes kon gaan.

Met twee penalties brak Ajax de wedstrijd open. In de eerste helft werd Suarez gevloerd door Swinkels en in de tweede helft was het wederom Suarez die onderuit gehaald werd. Dit keer was Biemans de schuldige. Beide penalties werden door Suarez benut.

Na de tweede goal ging Ajax iets beter voetballen. Willem II werd tot in het eigen strafschopgebied teruggedrongen en kwam nauwelijks nog over de middellijn. Deze verdienste van Ajax werkte ook direct in het nadeel van de rood-witten.

Doordat bijna alle spelers van Willem II achter de bal speelden, waren de ruimtes rond het doel zo klein dat Ajax weinig kansen kon creëren. Verder dan een flink aantal kleine mogelijkheden kwamen de Amsterdammers niet.

Kreeg Willem II nog kansen? Om precies te zijn, één. Bij een stand van 0-0 kon Swinkels van dichtbij uithalen maar zag zijn schot geblokt door Van der Wiel. In de slotfase het duel mocht kersverse Ajax-aanwinst Teemu Tainio nog debuteren.
Categorie:
Tag(s):