maandag, 12. april 2010 - 9:37 Update: 08-07-2014 1:04

Ajax veegt VVV met 7-0 van de mat

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax heeft tegen VVV-Venlo de grootste competitiezege van het seizoen geboekt. De Venlonaren waren in Amsterdam volledig kansloos en werden met 7-0 van de mat gespeeld. Luis Suarez en Marko Pantelic scoorden beiden drie keer.

Suarez, toch al niet de minst productieve aanvaller op de Nederlandse velden, beleefde tegen VVV zijn meest rendabele wedstrijdstart ooit. De Uruguayaan had na vijf minuten zijn eerste balcontact toen hij mocht aanleggen voor een vrije trap. Het gevoel was blijkbaar direct goed, want de bal verdween prachtig in de hoek: 1-0. Balcontact nummer twee voor Suarez kwam vier minuten later. Hij draaide handig weg bij Niels Fleuren, die de Ajax-aanvaller daarop naar de grond trok. Penalty. Suarez legde zelf aan en scoorde met zijn derde balcontact de 2-0 en zijn 31ste van het seizoen. Marko Pantelic maakte na twaalf minuten ook de derde voor Ajax en daarmee was de middag van VVV al snel verpest.

En dan zal je maar Ruud Boffin heten. Normaal derde doelman bij VVV, maar door blessures de laatste drie wedstrijden basisspeler. Tegen PSV en FC Twente kreeg hij er al zes om de oren en in Amsterdam krikte hij zijn gemiddelde nog wat op. Weliswaar lag de schuld van die stortvloed aan tegentreffers vaak niet bij de Belgische goalie, maar een mentale opkikker kan het nooit zijn. Ook opvallend: Ajax schoot tegen VVV zeven keer op goal en zeven keer veranderde die inzet ook in een doelpunt.

Met de laatste beslissende meters van de kampioensrace in het achterhoofd deed Ajax het na rust kalmpjes aan. Controleren en uitspelen was het devies. Namens VVV mocht Adil Auassar een paar keer vuren op Maarten Stekelenburg, maar echt gevaarlijk werden de Venlonaren nooit. Pantelic stal in de slotfase nog wel even de show door nog twee keer te scoren. De Serviër liet daarmee even zien wat hij in huis heeft en waarom Ajax hem een nieuw meerjarig contract moet aanbieden.