woensdag, 10. maart 2010 - 10:19 Update: 08-07-2014 1:05

Ajax voelt het; titel binnen handbereik!

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax ruikt bloed. De concurrentie kraakt en in Amsterdam groeit het gevoel dat de landstitel nog steeds kan worden binnengehaald. "Als Ajax alles wint, moet het wel heel gek lopen willen we geen kampioen worden."

In de aanloop naar de allesbepalende weken van het seizoen draait Ajax op volle toeren. Zes achtereenvolgende wedstrijden achterin de nul, voorin twintig keer scoren, achttien punten en een ongelofelijke dosis zelfvertrouwen. De spelers spreken weer hardop over landstitels en zijn van plan om PSV zondag in eigen huis met huid en haar op te vreten. De honger naar de eerste landstitel in zes jaar tijd bij Ajax is ongelofelijk groot. Groter dan bij iedere andere ploeg in Nederland.

Demy de Zeeuw kan niet wachten op het treffen met de Eindhovenaren en voelt dat hij na AZ nu ook met Ajax de schaal der schalen kan pakken. "In de kleedkamer merk je dat iedereen net even wat scherper is", zegt de middenvelder. "Iedereen weet wat er op het spel staat en we trekken allemaal aan hetzelfde touwtje. Door het puntverlies van PSV tegen NAC voelen we dat er iets te halen valt en daar moeten we voor gaan. We waren lang afhankelijk van wat er in Eindhoven gebeurde, maar nu heb je het kampioenschap in eigen hand. Als wij alles winnen, dan moet het heel gek lopen wil Ajax geen kampioen worden."

De gretigheid druipt er vanaf en de instelling is ook beter dan aan het begin van het seizoen, vindt De Zeeuw. "We krijgen niet meer van die naïeve goals tegen. Iedereen vecht en werkt, we verdedigen scherper en tonen meer karakter. Als je kijkt naar ons doelsaldo (+59, red.) is het eigenlijk raar dat we nog niet bovenaan staan."

Het gerommel in Eindhoven sterkt Ajax in de gedachte dat de derde ster straks alsnog op het shirt kan worden genaaid. "PSV heeft na ons ook nog een moeilijk programma", weet De Zeeuw, die de zuidelijke concurrent de laatste tijd bovendien niet sterk voor de dag vindt komen. "PSV heeft heel vaak met 1-0 gewonnen, maar dat houdt een keer op. Je ziet ook dat het een beetje begint af te brokkelen daar. Ze hebben al verloren van Feyenoord, HSV en nu van NAC. Lazovic is weggegaan en Dzsudzsák begint te zeuren over buitenlandse interesse. Dat zijn allemaal dingen die meespelen. PSV komt daardoor steeds meer onder druk. Bij ons is het juist rustig. We wachten onze kans af."
Categorie:
Tag(s):