vrijdag, 9. april 2010 - 14:00 Update: 08-07-2014 1:04

Ajax wil 3000 kaartjes bekerfinale inleveren

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax staat vrijwillig 3000 kaartjes voor de bekerfinale af. Daardoor zullen de Amsterdammers nog maar door 7000 supporters worden gesteund in de eindstrijd tegen Feyenoord, in plaats van 10.000.

Vrijdag overlegt Ajax met de KNVB en Feyenoord over dit voorstel. "Het is beter een deel van de aan ons toegewezen kaarten niet af te nemen. Daarmee wordt zowel het vervoers- als het veiligheidsprobleem voor ons verkleind. We hopen dat de KNVB daarmee instemt", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax in het AD.

Zijn Feyenoord-collega Raymond Solomon reageert verheugd. "Ons grootste probleem is dat we heel veel van onze fans moeten teleurstellen. Dus als er om wat voor reden ook eventueel meer kaarten onze kant opkomen, dan nemen we die in grote dank af."

Op zondag 25 april staan de twee aartsrivalen tegenover elkaar in De Kuip. Nadat beide grootmachten zich plaatsten voor de finale, is er een onophoudelijke discussie op gang gekomen over hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Bij competitieduels tussen de twee clubs zijn uitsupporters vijf jaar lang niet welkom, vanwege ongeregeldheden in het verleden. Voor de bekerfinale werd een uitzondering gemaakt. Wel eiste de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dat beide clubs slecht 10.000 in plaats van de gebruikelijke 20.000 kaartjes toegewezen kregen en dat het tijdstip van de finale werd vervroegd van 18:00 tot 14:00 uur.

De voorverkoop van kaarten voor Feyenoord-fans begint zaterdagochtend. Sommige diehard-supporters zitten al sinds woensdagavond te wachten voor de deuren van Ticketbox.
Categorie:
Tag(s):