zondag, 29. augustus 2010 - 14:42 Update: 08-07-2014 1:03

Ajax wint makkelijk van De Graafschap: 0-5

Doetinchem

(Elfvoetbal) Net als de laatste drie edities heeft Ajax eenvoudig gewonnen op De Vijverberg. Zonder briljant te spelen - Ajax had zichtbaar de wedstrijd tegen Dinamo Kiev nog in de benen - versloeg de Amsterdammers De Graafschap met ruime cijfers: 0-5.

0-5, 1-8, 0-6. Het zijn de uitslagen van de drie voorgaande edities van De Graafschap - Ajax op De Vijverberg. En dat daar na afloop van deze 'aflevering' weer zo'n grote uitslag aan kan worden toegevoegd, is eigenlijk niet eens verrassend. Het verschil in kwaliteit is domweg te groot.

Maar Ajax is ook niet de tegenstander waartegen De Graafschap de punten moet pakken. De Superboeren, met een behoorlijk aantal spelers in de gelederen die de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorliepen, moest toestaan dat Luis Suarez zich weer eens tot matchwinner kroonde.

Hij trof drie keer doel, waar zijn maatje Mounir El Hamdaoui dit keer een mindere dag beleefde. De Marokkaanse international was nagenoeg onzichtbaar, maar ook zonder zijn ingevingen vielen de doelpunten als rijpe appelen.

Behalve de hattrick van Suarez scoorden ook Urby Emanuelson (fraaie vrije trap) en invaller Christian Eriksen op De Vijverberg.

Door de zege is Ajax voor minimaal een paar uur koploper. Hoelang dat duurt, hangt af van het resultaat van ADO Den Haag - PSV (aftrap 14.30 uur).
Categorie:
Tag(s):