woensdag, 8. december 2010 - 23:07 Update: 08-07-2014 1:01

Ajax wint van Milan Goed begin voor Frank de Boer

(Elf Voetbal) Ajax heeft zichzelf onder de kersverse hoofdtrainer Frank de Boer een enorme dienst bewezen. Dat er met 2-0 gewonnen werd van AC Milan was al positief maar het spel van de Amsterdammers was ook weer eens aantrekkelijk om naar te kijken.

Ajax begon de wedstrijd voortvarend en creëerde al vroeg een aantal kansen. Met name Christian Eriksen was op zoek naar een doelpunt. Een aantal keren ontving hij de bal op de rand van het strafschopgebied en probeerde het met hoge en lage schoten. Keer op keer stond Marco Amelia in de weg. Pas laat in de eerste helft kreeg ook AC Milan de eerste kansjes, maar beide ploegen gingen rusten zonder doelpunten.

Vroeg in de tweede helft leek Ajax een penalty te krijgen toen Miralem Sulejmani in de zestien onderuitgehaald werd. Hij maakte echter een schwalbe en ontving hiervoor zelfs een gele kaart. Nog voor het uur verstreken was, maakte Ajax de verdiende treffer. Een schot van Siem de Jong werd geblokt maar in de rebound stond Demy de Zeeuw op de juiste plaats. Met een strakke schuiver zette hij de 0-1 op het scorebord.

Dat maakte de thuisclub wakker en bij Milan kwam Zlatan Ibrahimovic in de ploeg. De Italianen werden wel gevaarlijker maar het kon nog altijd geen potten breken. Sterker, Ajax liep uit naar 0-2. Na een goede actie van Luis Suarez aan de linkerkant, kwam de bal voor de voeten van Toby Alderweireld die de bal in de kruising knalde.

Beide ploegen kregen nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Real Madrid - Auxerre

Ook als Ajax niet had gewonnen in San Siro was het derde geworden in de poule. Real Madrid deed de sportieve plicht en won in eigen huis met 4-0 van Auxerre. Drie doelpunten van Karim Benzema en één van sterspeler Cristiano Ronaldo maken het kwartet compleet.