zondag, 8. augustus 2010 - 18:42 Update: 08-07-2014 1:03

Ajax ziet twee punten voorsprong alsnog verdampen in Groningen

Groningen

(Elfvoetbal) Na FC Twente is ook Ajax het seizoen begonnen met puntverlies. De Amsterdammers kwamen op een 0-2 voorsprong, maar zagen die marge alsnog verdwijnen door een slotoffensief van FC Groningen: 2-2.

Ajax-trainer Martin Jol verraste vriend en vijand met het opstellen van Ismail Aissati. Hij verving de geblesseerde Rasmus Lindgren en vormde met Siem de Jong en Demy de Zeeuw het middenveld. Mounir El Hamdaoui maakte zijn debuut in de spits.

In een matige eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Demy de Zeeuw was gevaarlijk met vrije trappen, terwijl Leandro Bacuna vroeg in de wedstrijd net naast tikte. Waar het niveau het eerste halfuur redelijk was, zakte dat daarna ver terug.

Vlak na rust schrok Groningen wakker. Een lange bal van Maarten Stekelenburg werd slim doorgekopt door Christian Eriksen en één-op-één maakte El Hamdaoui geen fout: 0-1. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld, toen de spits wederom scoorde. Een feilloze balaanname, gevolgd door een geplaatst balletje was genoeg voor de 0-2.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Groningen weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag. De druk op het Ajax-doel werd opgevoerd en via invaller Tim Matavz en - vlak voor tijd - Nicklas Pedersen kwamen de Noorderlingen langszij: 2-2.