maandag, 7. juni 2010 - 22:44

Albert Heijn Veendam op de bon voor zondagsopening

Veendam

De Albert Heijn in het Autorama in Veendam is afgelopen zondag op de bon geslingerd voor de overtreding van de winkeltijdenwet. Met de zondag openstelling hoopt de grootgrutter dat ook zij, naast de Jumbo in Veendam, op zondag open mogen.

Klanten zouden aangegeven hebben dat zij het prettig vinden dat de Albert Heijn op zondag geopend is. Alleen de Jumbo heeft van de gemeente Veendam vrijstelling gekregen voor opening op zondag.

Tegenover de Veendammer nieuwssite Parkstad Veendam zegt Bram Schmaal van Gemeentebelangen dat er een landelijke wet is die stelt dat op 15.000 inwoners er één supermarkt haar deuren mag openen op zondag. Het college van burgemeester en Wethouder hebben begin van dit jaar aangegeven dat de voorkeur voor een supermarkt in het centrum van Veendam de voorkeur had.

Een woordvoerder van de regiopolitie Groningen zegt dat een afschrift van het proces-verbaal is doorgestuurd naar de afdeling bijzondere wetten. Deze zal de zaak doorsturen naar het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie laat aan Blik op Nieuws weten dat een officier van justitie de zaak zal bekijken. Op de vraag welke straf de Albert Heijn boven het hoofd hangt, kon de woordvoerder geen antwoord geven. 'Alle zaken worden apart bekeken en in veel gevallen zal een transactie worden aangeboden voor dit economisch delict'.

Albert Heijn kondigde aan ook komende zondag weer gewoon open te zijn voor haar klanten om de boodschappen te doen.
Provincie:
Tag(s):