vrijdag, 23. april 2010 - 20:38

Alcoholverbod recreatiegebied De Slingeplas op 1 mei 2010

Aalten

Op zaterdag 1 mei geldt er, net als voorgaande jaren, een alcoholverbod op recreatiegebied De Slingeplas in Bredevoort.

1 mei is een Duitse feestdag waarop veel jongeren gaan fietsen en elkaar op een openbare plek zoals een recreatiegebied ontmoeten. In 2005 deden zich op die dag ernstige ongeregeldheden voor op het terrein rondom De Slingeplas, met name door overmatig alcoholgebruik van Duitse jongeren. De overlast bestond onder andere uit vechtpartijen bij de Slingeplas en vernielingen op de weg naar huis.

Daarom zijn op 1 mei 2010 weer extra regels van toepassing om de openbare orde te handhaven in de gemeente Aalten. Deze regels houden in dat het nuttigen van alcoholhoudende drank op of aan de openbare weg in Aalten op deze dag niet is toegestaan. Het verbod geldt niet voor de terrassen en voor festiviteiten waarvoor een evenementenvergunning met een tijdelijke drank- en horecaontheffing is verleend.

Daarnaast is het op 1 mei verboden alcoholhoudende drank in bezit te hebben in het recreatiegebied de Slingeplas te Bredevoort. Ook dient men zich op eerste aanzegging van de politie te verwijderen van het gebied de Slingeplas als blijkt dat men daar aanwezig is met het kennelijke doel de openbare orde te verstoren. Deze regels worden gecontroleerd door de plaatselijke politie in samenwerking met hun Duitse collega’s.
Provincie:
Tag(s):