donderdag, 1. juli 2010 - 22:03

Alle vormen van zorg van een aanbieder

Stadskanaal

Zorggroep Meander gaat alle vormen van zorg bieden in Stadskanaal en omgeving. Naast thuiszorg en verzorgingshuiszorg is het straks ook mogelijk voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben in Stadskanaal te blijven wonen

Het huidige verzorginghuis Parkheem wordt medio november verbouwd tot een verpleeghuis voor dementerenden. In een kleinschalige woonvorm biedt Zorggroep Meander straks zorg aan zestig mensen met dementie. Mensen met reguliere verpleeghuiszorg, zoals zorg na een ziekenhuisopname of revalidatie, kunnen terecht in Parkstee. Dit wordt een unit waar zevenentwintig mensen kunnen verblijven. In een regio waar de vergrijzing sterk toeneemt, verwacht Zorggroep Meander op deze wijze specialistische zorg te blijven leveren in samenwerking met het Refaja ziekenhuis en de huisartsen.

Dit initiatief staat niet op zich, maar maakt onderdeel uit van meerdere bouw en verbouwtrajecten van Zorggroep Meander, zoals het nieuwe verpleeghuis, Borg Westerwolde in Ter Apel en het verpleeghuis De Heggerank in Musselkanaal. Met dit initiatief realiseert Zorggroep Meander Zorg dicht bij huis, ook in Zuid-Oost Groningen.
Provincie:
Tag(s):