maandag, 31. mei 2010 - 13:17 Update: 08-07-2014 1:04

Alweer dopingcontrole voor Oranje-spelers in Seefeld

(Elfvoetbal) Lekker slapen was er voor acht spelers van het Nederlands elftal zondag niet bij. Voor de tweede keer in de week werd het team namelijk onverwachts bezocht door dopingcontroleurs. Dat meldt het AD.

Waar er eerder deze week controleurs van de Nederlands dopingautoriteit DoCoNed langskwamen, was het dit keer een internationale controle. Een aantal internationals moesten in alle vroegte hun urine inleveren aan dopingcontroleurs van de wereldvoetbalbond FIFA.

Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt, Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Ibrahim Afellay, Stijn Schaars en André Ooijer werden om 7 uur gewekt in het spelershotel Dorint Royal Spa in Seefeld.

Loting
Dat juist zij gecontroleerd werden, was bepaald door middel van een loting. Over de uitslag van de eerste test die de Oranje-internationals moesten ondergaan, is nog niets bekend gemaakt.

De FIFA houdt in de aanloop naar het WK verschillende onaangekondigde controles om er zeker van te zijn dat iedereen clean aan het mondiale voetbaltoernooi begint. Tot nu toe heeft nog geen enkele speler een positieve plas afgeleverd.
Categorie:
Tag(s):