vrijdag, 16. juli 2010 - 14:09

Ambulances en meldkamer Kennemerland zeer snel

Haarlem

Ambulancezorg Nederland heeft deze week voor de vierde keer op rij de resultaten gepresenteerd van de ambulancezorg in ons land. 'De bevindingen over 2009 pakken ook dit keer goed uit voor de Regionale Ambulance Voorziening Kennemerland i.o. (RAV i.o.)', meldt de GGD Kennemerland vrijdag.

Uit het rapport ‘Ambulances in-zicht 2009’ blijkt dat de RAV Kennemerland i.o. het beste van het land scoort op de responstijd. Dit is de tijd vanaf het moment dat de centralist bij de meldkamer de telefoon opneemt en eindigt als de ambulance bij de patiënt arriveert. In spoedgevallen zijn de ambulances in gemiddeld 8,38 minuten bij de patiënt. Landelijk ligt dit gemiddelde op 9,44 minuten.

De meldkamer Ambulancezorg speelt hierbij een cruciale rol. De meldkamer van Kennemerland is de op één na snelste in Nederland. Binnen gemiddeld 1,26 minuten heeft de centralist een spoedaanvraag verwerkt tegenover het landelijk gemiddelde van 1,52 minuten.

De norm is dat gemiddeld 95 procent van de Nederlandse bevolking binnen 15 minuten moet worden bereikt. Binnen de regio Kennemerland voldoen we ruimschoots aan die norm en is 85 procent van de inzetten zelfs binnen 12 minuten bij de patiënt.

In 2009 is de ambulance 38.094 keer ingezet (landelijk: 1.041.966 keer) in onze regio. Hiervan ging het 20.742 keer om spoedgevallen. In de regio Kennemerland reden in 2009 24 ambulances en er zijn vier vaste standplaatsen voor ambulances: Heemskerk, Velsen-Zuid, Haarlem en Hoofddorp. Deze aanpak zorgt voor een optimale spreiding van de beschikbare ambulances over de regio.
Provincie:
Tag(s):