zaterdag, 1. mei 2010 - 21:01

Amsterdam weer schoon na Koninginnedag

Amsterdam

Het afval dat zich tijdens Koninginnedag ophoopte in de stad door de staking van straatvegers was zaterdag toch grotendeels opgeruimd.

Na de 24-uursstaking werd afgelopen nacht extra personeel ingezet om alle troep weer weg te werken. In de straten van de binnenstad was het vrijdagavond een grote chaos. Er lagen oude spullen die op de vele vrijmarkten niet werden verkocht, lege bierblikjes, pizzadozen, glas en ander vuilnis op straat.

Maar toch was de rommel snel opgeruimd, want de medewerkers van de reinigingsdienst van de gemeente konden volgens een woordvoerder na de staking veel efficiënter hun werk doen, zo schrijft AT5 vandaag. Op andere Koninginnedagen begon het schoonmaken van de stad al rond 20.30 uur, maar dan was er vaak door het grote aantal bezoekers geen doorkomen aan. Nu begon het reinigen van de stad door de staking pas na middernacht, toen de meeste feestvierders de stad inmiddels verlaten hadden en konden de schoonmakers er in veel hoger tempo doorheen gaan.

Ook hadden de reinigers de indruk dat er in de straten van de binnenstad minder troep lag dan anders. Volgens hen waren veel horecaondernemers zelf al aan het opruimen geslagen en hadden veel bezoekers waarschijnlijk zelf zorg gedragen voor hun eigen afval.
Provincie:
Tag(s):