zaterdag, 29. mei 2010 - 21:41 Update: 08-07-2014 0:28

Amsterdamse Jaap wint X-Factor 2010

Diemen

De 25-jarige Jaap uit Amsterdam is zaterdagavond door het publiek gekozen als winnaar van X-Factor 2010. Met een nipte meerderheid van slechts 1 procent wist Jaap de show te winnen.

Jaap studeerde rechten in Rotterdam. Maar zijn grote passie is het maken van muziek. Hij was frontman van de Hermes House Band. Tegenwoordig richt hij zich meer op het schrijven van nummers.

Jaap moest het in de finale opnemen tegen de 19-jarige Maaike Vos uit Enschede. De kijkers hadden zichtbaar moeite met het maken van een keuze tussen beide supergoede kandidaten. Tot het laatste moment gingen de stemmen gelijk op.

Tijdens de finale zong Jaap 'With a little help from my friends' van Joe Cocker waarna de jury bijna op de banken stond van enthousiasme. Van Gordon moest Jaap het nummer direct op single uitbrengen om een zeer grote hit te scoren.

Als laatste liedje bracht Jaap 'Don't stop believing' ten gehore. Hiermee trok hij de kijkers over de streep en sleepte hij het fe begeerde platencontract binnen. Zijn single zal morgen in de winkel liggen.
Categorie:
Tag(s):