zondag, 21. maart 2010 - 23:44 Update: 08-07-2014 1:05

Anky van Grunsven ijzersterk in Dortmund

Maar liefst driemaal klonk in Dortmund het Wilhelmus voor Anky van Grunsven (Erp). Tweemaal zegevierdezij met de KWPN goedgekeurde dekhengst IPS Painted Black (Gribaldi) en eenmaal met IPS Salinero.

In de Grand Prix op vrijdag staken beide paarden in een stralende vorm en wist alleen de Duitse Isabell Werth met heer nieuwe troef El Santo bij haar in de buurt te blijven.

Hans PeterMinderhoud (Harskamp), die steeds beter overweg kan met de goedgekeurde KWPN hengst IPS Tango, eindigde als zesde in de Grand Prix. Op zaterdag stond de Kür op het programmaen daarin zette Van Grunsven Werth op bijna drie volle procenten achterstand. Hans Peter Minderhoud toverde met IPS Tango een zeer fraaie Kür uit de hoge hoed en eindigde als derde.

Van Grunsven was zaterdag in de Grand Prix ook ijzersterk met IPS Salinero, die zij dan ook overtuigend op haarnaam schreef. De Duitser Mattthias Alexander Rath, die met Sterntaler Unicef binnenreed, eindigde als tweede op gepaste afstand. Werth, die in deze wedstrijd aan de start verscheen met Satchmo, eindigde als derde, terwijl Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine als zesde eindigde. In de op zondag verreden Grand Prix Special galoppeerde Salinero in beide drafappuyementen aan en omdat deze waardering dubbel wordt meegeteld stond de charmante amazone na de eerste vijf onderdelen van haar proef op een percentage van slechts 60%. Daarna hervond Salinero zich, wat vooral tot uiting kwam in een excellente uitgestrekte draf en een uitermate fraaie passage. Van Grunsven klom hierdoor op naar een score van 74.083%, waardoor ze net onder Werth eindigde. Werth maakte fouten in zowel de wissels om de pas als om de twee, waardoor zij als tweede eindigde, achter een foutloos rijdende Matthias Alexander Rath met Sterntaler Unicef, die verrassend sterk reed. Hans Peter Minderhoud werd met Exquis Nadine zevende, dankzij een goede proef, waarbij het galopwerk net iets overtuigender uitgevoerd had mogen worden. Daarnaast maakte de combinatie ook enige fouten in de wissels om de pas.
Categorie:
Tag(s):