woensdag, 28. april 2010 - 8:45

ANWB-korting: Betalen per geparkeerde minuut

Amsterdam

Vanaf 1 mei kunnen leden van de ANWB kiezen voor 20 % besparing voor betaald parkeren op straat plus extra ledenvoordeel.

Met het aanbieden van de Yellowbrick dienst aan haar leden schaart de ANWB zich achter de eerlijke propositie van achteraf betalen per geparkeerde minuut. Nederland kent op dit moment 25 steden waar deze betaalwijze is ingevoerd.

Besparing parkeerkosten voor consument
De ANWB biedt korting via Yellowbrick en de mogelijkheid om per minuut te betalen Eerder dit jaar is de ABN AMRO gestart met eenzelfde propositie voor zijn klanten. Dit onder de noemer 'Mobiel Betaalgemak'.

Doorvoeren in gemeenten
Directeur van Yellowbrick Wilbert Witkamp benadrukt het belang van een eerlijke betalingsmethode voor parkeren op straat. Met de introductie van het ANWB ledenaanbod hoopt Yellowbrick dat het faciliteren van deze dienst op de agenda komt van alle gemeenten waar betaald straatparkeren is ingevoerd. “Het starten en stoppen van de parkeertransactie is weliswaar voordeliger dan betaling via de chipknip of contant geld, we realiseren ons dat het invoeren van onze dienst in de gemeenten een zeer tijdrovende zaak is alsook een lokale aangelegenheid. Met de keuze van de ANWB en ABN AMRO hoopt Yellowbrick dat de acceptatie van parkeren per minuut versneld wordt.”

Bricken
De meest gebruikte methodiek voor het starten en stoppen van een parkeertransactie (ook wel bricken genoemd) is de mobiele telefoon. Meer dan de helft van de automobilisten verkiest echter nog steeds een betaling in contanten of chipknip. Dit terwijl het bricken de automobilist gemiddeld 20% bespaart bij het betaald parkeren op straat.

Onderzoek
Uit recent onderzoek, dat Yellowbrick uitvoerde over parkeerergernissen in Nederland onder 1000 respondenten, blijkt dat 74% van de Nederlandse automobilisten liever teveel parkeergeld betalen dan een boete riskeren. In hetzelfde onderzoek, uitgevoerd door Intomart GfK wordt het hoge parkeertarief als grootste ergernis genoemd. Parkeren per minuut biedt een eerlijke oplossing voor het betaald parkeren op straat.
Provincie:
Tag(s):